Malik Asit

Kimyasal Adı : Malik Asit, Dikarboksilik Asit
Kimyasal Formülü : C4H6O5
Cas Numarası : 617-48-1
Görünümü : Malik Asit, Dikarboksilik Asit
Ambalaj Şekli : Kraft, Dökme

tanımı

Malik asit, ilk olarak 1785 senesinde, bilim insanı Carl Wilhelm Scheele tarafından elmadan izole edilerek elde edilmiştir.
1787 senesinde ise, kimyager Antoine Lavoisier, bu aside Latince’de elma manasına geldiği için “malik asit” adını vermiştir.
Maleik asitle karıştırılmamalıdır.

kullanım alanı

Malik asit, E296 koduyla tanımlanır. Dünyadaki malik asit üretiminin yüzde 70’i yoğurtta katkı maddesi olarak, içeceklerde ise koruyucu olarak kullanılır.
Malik asidin en yaygın kullanım alanı içinde meyve lezzeti olan gıdalardır. Bunların başlıcaları, karbonatlı ve meyve lezzetli içecek ve şuruplardır.
Malik asit, elma, üzüm ve diğer meyve sularında da meyve suyunun rengini stabilize etmek için kullanılır.
Malik asitin içeceklerdeki kullanımının bir diğer nedeni, kolay çözünmesi, damakta uzun süreli ve kalıcı etkide bir tat bırakması, farklı aromalarla uyumlu olmasıdır.
Malik asidin meyve suyu konsantresine katılması, içeceğin doğal lezzetini de artırır.

ön sipariş - teklif iste

Ürün ihtiyacınız mı var.
Size özel teklif hazırlayalım.

Ürünlerimizle İlgili Teklif Almak İçin Bize Ulaşın.

Web sitemizde ziyaretçi deneyimini iyileştirebilmek için çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanmaya devam ederek KVKK şartlarını kabul etmiş olursunuz.